Kortgebyr

Udgivet d. 5 juli 2018, af Maibritt Sunesen

Har du styr på gebyret?

I januar trådte en ny betalingslov i kraft, der gør det ulovligt at lægge betalingskortgebyret over på forbrugeren. Siden da har vi fået flere henvendelser fra vores arrangører omkring de forskellige gebyrer, for hvad er hvad, og hvad er lovligt? Her ridser vi (kort) lovgivningen op og fortæller, hvad vi som online billetplatform har gjort for at leve op til betalingsloven og gøre det så let for dig, som arrangør, at holde styr på gebyret.

Lovgivningen kort fortalt

Den nye betalingslov gør det, som skrevet, ulovligt at pålægge forbrugeren betalingen for kortgebyret. Det betyder, at det er dig, som arrangør, der nu skal dække gebyret knyttet til brugernes valg af betalingskort. Lovgivningen berører alle køb baseret på betalingskort, og gælder for betalingskort som Visa, Dankort, MasterCard samt andre almindelige betalingskort udstedt i Europa. Betalinger foretaget via en app, som for eksempel MobilePay, er også dækket af forbuddet, hvis det er koblet på et almindeligt europæisk udstedt betalingskort.

Girokort og betalingsservice er ikke omfattet af forbuddet, her er det fortsat lovligt at opkræve et ekstra gebyr. Administrationsgebyr, driftsgebyr, billetgebyr og lignende gebyrer, som opkræves uafhængigt af betalingsmiddel, er på samme måde lovlige at opkræve.

I den sammenhæng er det dog vigtigt at understrege, at det ikke er en mulighed at lægge kortgebyret ind under fx billetgebyret. På den måde vil det ellers lovlige gebyr bliver baseret på valget af betalingskortet, og fortsat lægges over på forbrugeren. Det er, som du sikkert allerede har regnet ud, i direkte strid med lovgivningen.

Hvad gør vi for at være lovlydige?

Vi gør, selvfølgelig, vores for at leve op til den nye lovgivning. Dels har vi lavet en række tekniske justeringer i systemet, dels har vi genforhandlet vores gebyraftale, for at reducere dine omkostninger forbundet med køberens valg af kort.

Rent teknisk har vi rettet platformen til, så det ikke længere er muligt at lægge kortgebyret over på køberen. Det bliver du, som arrangør, gjort opmærksom på flere relevante steder i systemet. Du vil stadig opleve, at du i gebyrindstillingerne kan vælge mellem ”Arrangøren betaler gebyret” og ”Deltageren betaler gebyret”. Hvis du vælger ”Deltageren betaler gebyret” gælder det naturligvis kun de lovlige gebyrer på eksempelvis indbetalingskort og EAN-betalinger. Kortgebyret lægges automatisk over på dig som arrangør og bliver trukket fra ved afregningen.

Derudover har vi målrettet genforhandlet vores gebyraftale, for at mindske dine gebyromkostninger. På Dankort og Visa Dankort er gebyret 0,54 kr. +0,19 af det samlede købsbeløb, dog max 2,50 kr. På de øvrige kort har vi med den nye aftale mere end halveret gebyret fra 1,85% til nu 0,7% af det samlede købsbeløb. I al beskedenhed, synes vi, det er en virkelig god aftale.

Har du brug for at få styr på vores øvrige gebyrer, kan du kigge påvores prisliste her.
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook
Facebook
LinkedIn
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook
Facebook
LinkedIn